Nobel, objava povodom Svjetskog dana osteoporoze i 30. godina “MHS”-a

20 okt Nobel, objava povodom Svjetskog dana osteoporoze i 30. godina “MHS”-a

“Znate li da je 20-ti oktobar Svjetski dan osteoporoze, a oktobar je ujedno i mjesec u kom Privatna ordinacija za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju “MHS” Sarajevo obilježava 30 godina svog postojanja!

U sklopu obilježavanja ovih važnih datuma, a u saradnji sa farmaceutskom kućom „Nobel“, odlučili smo se obezbijediti vam priliku za besplatan pregled za procjenu mineralne gustine kosti i rizika od osteoporoze.

Kako se prijaviti:

Prijaviti se možete na brojeve telefona ordinacije „MHS“ u periodu od 20.10. do 28.10.2023:

Ordinacija “MHS” Marka Marulića do br.26 (Novo Sarajevo)

+387 33 655 057
+387 33 664 741

Ordinacija MHS 2; Nova br.5 (Skenderija)

+387 33 210-655

Pregledi će biti realizirani u periodu od 30.10. do 04.11.2023. u skladu sa terminom koji ste dogovorili.

O kakvom pregledu se radi?

Radi se o pregledu kojim se procijenjuje mineralna gustina kosti, te je prvi korak u prevenciji i procjeni rizika od osteoporoze. Pregled se radi pomoću ultrazvučnog denzitometra, uređaja koji daje najbrži i najjednostavniji uvid u mineralnu gustinu petne kosti. Pored ovog pregleda, imat ćete priliku popuniti test za procjenu rizika uz nadzor stručnog osoblja ordinacije „MHS“.

Zašto su ovakvi pregledi važni?

Zato što se osteoporoza i prijelomi mogu spriječiti, ako se koraci preduzmu na vrijeme. Prijelomi uzrokovani osteoporozom imaju razoran utjecaj na živote miliona ljudi širom svijeta i rezultiraju ogromnim socio-ekonomskim troškovima za društvo i zdravstvene sisteme. Ipak, uprkos efikasnom medicinskom napretku u smanjenju fraktura, manji broj muškaraca i žena dobija liječenje.

Upravo zato, reagujmo na vrijeme, osvijestimo zdravlje kostiju i uradimo nešto za sebe već ovog mjeseca.

Zakažite svoj besplatan pregled.